Съперникът на България в квалификациите за Евро 2012 Черна гора загуби първия си мач за тази година, падайки от Македония с 1:2 в Скопие. Контролата се игра на стадион „Филип Втори” и бе изгледана от 7000 зрители.

Наумоски откри резултата да домакините в 27-та минута след като успя да завърши триходова комбинация започнала от Горан Пaндев и преминала през Аце Стойков. Три минути по-късно Нумоски намери Горан Пaндев в наказателното, звездата на Интер стреля от десет метра и след неумела намеса на вратаря Полексич топката влетя в мрежата на Черна гора за 2:0.

През второто полувреме играчите на Златко Кранчар вдигнаха оборотите и стигнаха до попадение в 62-та минута. Йованович центрира от корнер, Баша надскочи всички в наказателното поле, топката се удари в гредата и влезе в мрежата. В 70-та минута албанският съдия Албано Янку отмени гол на мегазвездата на Черна гора Мирко Вучинич заради засада.

Защитникът на ЦСКА Игор Митрески започна като титуляр за Македония, но бе заменен на почивката от Бобан Грънчаров.

Съставът на Черна гора:

Полексич (45-Божович), Зверотич (83-Делич), Баша, Йованович, Пейович (77-Лакичевич), Пекович, Кашчелан (65-Огнянович), Бошкович, Вукчевич, Вучинич (60-Делибашич), Дамянович (45-Джалович).