По всичко личи завръщането на Брендън Роджърс като мениджър във Висшата лига ще се състои съвсем скоро. Въпрос на часове, както се казва. Специалистът, който оглавява Селтик, получи разрешение от клуба си да води преговори със заинтересования Лестър Сити, докато „детелините” на свой ред стартираха разговори с Нийл Ленън.

Ситуацията се приема тежко от почти всички фенове на шотландския гранд, които повярваха искрено на 46-годишния Роджърс. Селтик подаде ръка на северноирландеца след уволнението му от Ливърпул, а жестът се оказа ползотворен и за двете страни. Още в първата си година начело на „Паркхед” Роджърс изведе тима до невероятен требъл, като не допусна нито една загуба в шампионата. Така едногодишният му отначало договор бързо беше удължен. Вторият му сезон начело донесе още един требъл – два поред. Към момента „детелините” се движат по график за спечелването на безпрецедентен трети пореден требъл, като Купата на Лигата още през декември влезе в клубната витрина.

Рок легенда нападна Роджърс: Заряза ни, когато може да пише история!

Два месеца и половина преди сбъдването на мечтата обаче Роджърс реши, че трябва да захвърли всичко в името на това да води 12-ият във Висшата лига. Лестър има известно спокойствие за статута си във Висшата лига, но то не трябва да бъде прекалено, защото 10 кръга преди края на сезона в Англия тимът се намира на 8 точки над зоната на изпадащите.

Онова, което болшинството фенове на Селтик никога няма да простят на Роджърс въпреки безспорните му успехи, са множеството случаи, в които той се кълнеше, че да бъде начело на „детелините” е мечтаната работа за него. Че не смята да се завръща скоро във Висшата лига на Англия. Че изпитва дълбока лоялност и задължение към прогреса на клуба.

Вижте някои от множеството подобни цитати, които към днешна дата изглеждат изпразнени откъм съдържание:

„Всяка понеделнишка сутрин се будя като мениджър на Селтик и знам, че имам най-добрата работа в света. Вярвате или не, небето тук в Глазгоу е синьо. Абсолютно го обожавам.”

„Толкова съм щастлив в Селтик. Имам работа, която обичам, това е огромен клуб с големи очаквания и сериозно напрежение.”

„Няма никакво съмнение, бих желал да работя отново във Висшата лига един ден, но да се надяваме, че треньорската ми кариера ще продължи още 20-ина година, затова не се виждам обратно там твърде скоро.” (б.р. – специално този цитат е от април 2018 година.)

„Бордът показа такава подкрепа към мен тук още от първия ми ден. Феновете ми дадоха всичко.”

„Чувствам лоялност към привържениците, за да се уверя, че се движим в правилната посока и не спираме да прогресираме.”

„Последните 18 месеца все едно минаха върху вълшебно килимче, но все още имаме да се развиваме много.”

„Знам, че Селтик не е просто футболен клуб. Това е начин на живот. Струва си да го наблюдавате. Ще се почувствате вдъхновени.”

„До края на кариерата си, каквото и да направя, да бъда мениджър на Селтик ще бъде абсолютният връх. Това беше невероятна чест.”

„Не считам Селтик за трамплин. Искам да остана тук възможно най-дълго време.”

„За мен Селтик е най-великият клуб на света.”

„Селтик беше като второ раждане за мен. Огромна привилегия е да бъда начело на този клуб. Родих се отново и създадох нещо, което да се надяваме, че ще се превърне в здрава основа.”

„Ако се чувстваш щастлив в своята работа и имаш правилната енергия, то има голям шанс да бъдеш успешен. За мен това място е Селтик.”