Рок легендата Род Стюарт, който е заклет фен на Селтик, сериозно се възмути от поведението на мениджъра Брендън Роджърс, който е на косъм от това да напусне клуба, за да поеме Лестър Сити във Висшата лига. Според Стюард северноирландеца е излъгал очакванията на всички обичащи „детелините”, изоставяйки отбора 2 месеца и половина преди края на сезона.

Грандът от „Селтик Парк” все още има всички предпоставки да спечели требъл през настоящата кампания, но тепърва ще се види какви биха били последствията за него, ако Роджърс действително си тръгне. В първенството Селтик е на първо място с 63 точки, като има аванс от 8 спрямо най-близкия преследвач Глазгоу Рейнджърс. През декември тимът завоюва Купата на Лигата в страната, побеждавайки с 1:0 Абърдийн, а в началото на март среща Хибърниън  в четвъртфинал за Купата на Шотландия.

„Все си мислех, че той ще изпълни следващите 2 месеца и половина от контракта си, за да ни донесе требъл, който е напълно възможен”, заяви Род Стюарт пред talkSPORT. „Според мен е напълно възможно сега да се появят много негативни чувства сред феновете, чувства, че той ни е зарязал в нищото.”

„Все пак разбирам и гледната точка, че му е изскочила такава възможност за работа и той е длъжен да приеме (Лестър е 12-и във Висшата лига с 32 точки, на 8 над зоната на изпадащите – б.р.). Но какво да кажем като Челси като вариант – подобна възможност също може да има в скоро време?”

„Селтик може да напише история. Не спирам да го повтарям – имаме шанс да напишем история (никога преди в шотландския футбол не са постигани три поредни требъла – б.р.)! Вярвам, че това ще породи недоволство сред много фенове на Селтик. Надявам се Скот Браун да пристъпи и да поеме контрола. Чувам, че и Нийл Ленън може да се върне, което е страхотно, но като временен ход.”;

„Няма да се уморя да повтарям, че Роджърс трябва да си изпълни задачата. Това е все едно аз да се откажа по средата на свое турне и да разочаровам феновете. Брендън, ти ми съсипа ваканцията”, заяви Род Стюарт.