Мениджърът на Селтик Брендън Роджърс е избор номер 1 на ръководството на Лестър Сити за нов наставник на тима, след като вчера "лисиците" уволниха Клод Пюел. Френският специалист бе освободен от поста си след тежката домакинска загуба с 1:4 от Кристъл Палас в събота, а босовете на тима веднага започнаха процес на търсене на нов треньор.

Според таблоида Сън първи избор на шефовете на Лестър е Брендън Роджърс, който се представя силно начело на Селтик в последните години. Според изданието "лисиците" са готови да платят 6 милиона паунда на Селтик за прекратяването на договора на Роджърс. Самият той отказа да коментира темата преди вчерашния двубой на "детелините" с Мадъруел от Висшата лига на Шотландия.

"В последните две години и половина са ми задавали доста подобни въпроси и аз винаги съм бил пределно ясен, че моята работа е да бъда концентриран върху нашите мачове. Аз мисля само за Селтик", каза Роджърс.

Селтик е убедителен лидер в първенството на Шотландия, като има преднина от осем точки пред втория Глазгоу Рейнджърс, който е воден от легендата на Ливърпул Стивън Джерард.