Бившият мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс е подал молба за разтрогване на договора си с настоящия си клуб Селтик и вече е постигнал принципна договорка за това. Новината е на вестник "Глазгоу Таймс", според който това се е случило в ранните сутрешни часове днес. 

Специалистът беше гласен за основен фаворит да поеме шампиона на Англия за 2016 г. Лестър и интересното е, че веднага след като се появиха тези слухове, излезе и информацията за очакваната съвсем скоро раздяла с "детелините". 

По принцип, за да го ангажира, английският клуб трябва да плати неустойка от 6.5 млн. паунда на шотландците. По всичко изглежда, че това се е случило и сега Брендо ще пътува към по-южните части на Острова, за да подпише договора си. 

Той оставя Селтик на върха в класирането, спечели вече и Купата на Лигата. "Детелините" имат 8 точки аванс пред Рейнджърс 11 кръга преди края на шампионата. Те са и на четвъртфинал за Купата на Шотландия, където играят с Хибърниън. 

Роджърс ще смени в Лестър уволнения Клод Пюел. Това е първо завръщане за него в Премиършип, след като беше уволнен от Ливърпул през октомври 2015 г. След това направи фурор със Селтик, но явно отново иска да се докаже във Висшата лига.