Българският национал Георги Костадинов отново изигра цял мач за своя Арсенал Тула, но отново той и отборът му нямаха късмета да запишат победа. В гостуването си на претендента за титлата Локомотив Москва, те паднаха с 1:3. И до тази развръзка се стигна, след като преди почивката резултатът беше равен. 

Мануел Фернандеш намери с прекрасно центриране Бенедикт Хьоведес в 26-та минута и той откри за "железничарите". Но по-малко от десет минути по-късно гостите от Тула изравниха чрез Максим Беляев, завършил добро подаване на Сергей Ткачов. 

Костадинов и компания удържаха успешно натиска на съперника до 70-та минута, когато капитулираха. Тогава Антон Миранчук направи 2:1 след асистенция на Гжегож Криховяк, а само четири по-късно отново Миранчук се разписа, за да оформи крайното 3:1, като асистенцията за втори път беше на Фернандеш. 

След тази развръзка Локомотив излезе временно на втората позиция с 24 точки, само на четири зад лидера Зенит, който обаче е и с мач по-малко. Арсенал Тула е с 14 точки на 11-а позиция, на три над местата на баражите за оцеляване.