Арсенал Тула постигна изключително ценна победа като гост над Спартак Москва с 3:2 в двубой от 11-ия кръг на руското първенство. Българският национал Георги Костадинов започна като титуляр за победителите, докато капитанът на "трикольорите" Ивелин Попов не беше и в групата за мача. 

Спартак излезе напред в резултата още в 13-ата минута, когато Адриано пусна пас към Зе Луиш, който се разписа във вратата на Левашов. Малко по-късно и Еременко стреля опасно, но отново вратарят на гостите беше на мястото си. 

Арсенал отвърна с много опасен удар на Костадинов, който беше париран от Максименко, който направи ефектно спасяване в 33-ата минута. Гостите изравниха резултата след дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Кутепов срещу Ожегович, който се разписа за 1:1, след като Максименко изби топката, но при втория опит играчът на Арсенал беше точен.

В края на първата част отново Зе Луиш беше точен и изведе Спартак напред в резултата.

През втората част гостите стигнаха до пълен обрат и спечелиха трите точки. В 48-ата минута на срещата грешка на Комбаров и Кутепов беше използвана от Лесовой, който възстанови равенството.

В 65-ата минута на двубоя отново Кутепов сбърка, а Мирзов излезе очи в очи с вратаря Максименко и се разписа, за да изведе тима от Тула напред в резултата.

Зобнин на два пъти имаше възможност да се разпише, за да изравни резултата, но това не се случи и Арсенал спечели двубоя. След този успех Арсенал се намира на 9-ото място с 13 точки, а Спартак Москва е на 7-ото място с 18 точки.