Съботната програма в руския футбол започна с мач, който трябваше да противопостави двама български футболисти на терена. Става въпрос за Урал Екатеринбург срещу Арсенал Тула. Но "българско" дерби не се състоя. 

За домакините от Екатеринбург цял мач игра юношата на Левски Николай Димитров. Но за гостите от Тула неизползвана резерва остана националът Георги Костадинов. И накрая Хичо и компания се поздравиха с успеха с 2:1. 

Мачът започна много добре за Арсенал, който успя да поведе в 27-та минута Сергей Ткачов, завършил подаване на замбиеца Евънс Кангва. При този резултат в полза на тим аот Тула дойде и почивката. А след нея настъпи и обратът. 

Андрей Панюков се появи на терена в 57-та минута и с изявите си промени тотално хода на двубоя. Той първо изравни в 63-та минута след асистенция на Отман ел Кабир, за когото това беше първо докосване до топката в мача. А после в 84-та минута донесе и победата на тима си отново след пас на холандеца. 

След тази развръзка Урал вече събра 11 точки и се изкачи до шестата позиция в подножието на местата в Лига Европа. Арсенал Тула остава с 9 точки на 11-та позиция и е само на две над Криля Советов, който е последен под чертата за плейаутите след края на сезона.