Група фенове на Селтик изрази доста ясно чувствата си по отношение на напусналия ги наставник Брендън Роджърс. В социалните мрежи се появи видео как част от привържениците на „детелините” безцеремонно подхващат песен, в която желаят кончината на треньора.

Северноирландецът разбуни духовете в Шотландия, след като поиска от клуба да напусне 2 месеца и половина преди края на сезона, в който би могъл да постигне безпрецедентен трети пореден требъл. Той го стори заради възможността да поеме английския Лестър Сити, който се намира на 12-о място във временното класиране на Висшата лига.

Кухите фрази на Роджърс, които раняват всеки фен на Селтик

Роджърс пое Селтик през лятото на 2016-а, като тимът беше първият, който му подаде ръка след уволнението от Ливърпул. По време на престоя си той се зарече много пъти, че ще остане възможно най-дълго на „Паркхед”, но при първата възможност отново да работи в Англия, хукна обратно. Това никак не бе по вкуса на феновете, които стават все по-недвусмислени в изразяването на емоциите си.

Атаки по Роджърс още отначало в Лестър: Решението му смърди

Рок легенда нападна Роджърс: Заряза ни, когато можеше да пише история!

В сряда вечер по време на шампионатния мач срещу Хартс привърженици на клуба издигнаха доста красноречив транспарант. „Ти изтъргува безсмъртието за посредственост. Никога няма да бъдеш келт. Вовеки ще останеш измамник”, гласеше текста.

По-късно се появи и клипът с въпросната песен, като се предполага, че той е заснет в кръчма в Единбург в часовете преди гостуването на Хартс. Текстът, както и цитираният по-горе банер, също не се нуждае от коментар:

„Надявам се да умреш в съня си, Брендън Роджърс,

Надявам се да умреш в съня си.

Моля се, надявам се да умреш,

надявам се да умреш, Брендън Роджърс,

от куршум на ИРА.”

Видеото беше посрещнато много остро най-вече от други фенове на „детелините”, които окачествиха песента като „позор”, а изпълняващите я – като „клоуни”.