Не бе изминал и час от обявяването на Брендън Роджърс за нов мениджър на Лестър Сити, а вече се появиха първите негативни коментари към северноирландеца. Бившият нападател на Селтик Крис Сътън обвини действията на Роджърс, квалифицирайки ги като ненавременни и егоистични. Именно отборът на Селтик бе последният на Брендън Роджърс, който го оставя по средата на втората част от сезона на осем точки пред втория Глазгоу Рейнджърс.

„Честно казано това решение ми „смърди”, сподели Сътън. Отиваш в клуб, който не се бори за абсолютно нищо – нито ще изпадне, нито ще играе в европейските турнири. Откровено съм разочарован от действията му, така са и много фенове на Селтик. Роджърс каза, че това била мечтаната работа. Какво тогава прави в отбор, който не играе за нищо?”, запита риторично Крис Сътън.

Лестър Сити се намира на 12-ото място в Премиър лийг, на осем точки пред зоната на изпадащите и на точно толкова зад местата за Лига Европа.

Селтик пък е на прага да триумфира за трети пореден път в Шотландия, след като вече спечели и Купата на Лигата, а също така си гарантира и място на 1/4-финалите за Купата на Шотландия.

„Що се отнася до това как Брендън Роджърс напусна клуба ни, мисля че го поставя в тежка ситуация. Имаме краткосрочни наеми, загубихме двойка в центъра на терена и през лятото ще е необходима голяма реновация. Това е, което имаме. В Шотландия той вършеше страхотна работа, но в Европа му беше много трудно, както и на други мениджъри на Селтик”, продължи Сътън пред Belfast Telegraph Digital.

„Наистина ми мирише цялата история покрай тази сделка. Брендън Роджърс е топ треньор и му пожелавам всичко най-добро, но начинът и времето, по който го направи, беше ужасяващо”, завърши бившият нападател на „детелините”. Така Сътън се присъединява към тона на изказ на рок-легендата Род Стюард, който изрази негодуванието си от напускането на северноирландеца на "Селтик Парк"

Още по темата:

Официално: Брендън Роджърс е новият мениджър на Лестър Сити

Роджърс гледа на живо първия мач на Лестър, откакто е мендижър