Един от най-дълго застоялите се в Евертън играчи от настоящия състав ще си тръгне след края на сезона. Това е вратарят Тим Хауърд, който се завръща в Мейджър Сокър Лийг от лятото. 

Американският страж ще носи екипа на Колорадо Рапидс, като новината беше съобщена и от двата клуба. Контрактът на футболиста ще бъде за следващите три сезона и вероятно след това той ще спре с футбола. 

Според информациите от САЩ, той е купен срещу сума от порядъка на 600 хил. долара. Той имаше контракт с "карамелите" до юни 2018 г., но те му позволиха да преговаря с новия си клуб и в крайна сметка той стигна до споразумение. 

Тим Хауърд прекара последното десетилетие на "Гудисън парк" и се превърна в истински любимец с постоянните си изяви. Наскоро той навърши 37 години, а сега е резерва на Хоел Роблес и това явно е довело до желанието за раздяла и у двете страни. 

Американецът дойде да играе в Европа през 2003 г., като тогава облече екипа на Манчестър Юнайтед. След като загуби битката с Едвин ван дер Сар на "Олд Трафорд", той се премести в Евертън и стана един от символите на клуба в последното десетилетие.