Шансът Арсенал да спечели титлата все още съществува. Това стана след победата на "артилеристите" в гостуването им на Евертън. Те надделяха с 2:0 и все още не изпускат прекалено далеч от погледа си лидера Лестър. 

Иначе "топчиите" решиха всичко още преди почивката. С два бързи гола на Дани Уелбек и Алекс Уоби гостите изковаха рано успеха си и предрешиха интригата, за да изиграят спокойна втора част. 

Мачът започна великолепно. Още във 2-та минута домакините можеха да поведат, но ударът на Рос Баркли мина на няколко сантиметра встрани от вратата. Малко след това и Уелбек можеше да се разпише малко късметлийски, след като удар беше избит в тялото му от Рамиро Фунес Мори, но топката срещна гредата и излезе в аут. 

Но в тези активни първи минути нямаше как да не падне гол и това се случи в 7-та. Тогава Дани Уелбек увенча доброто си представяне с попадение, след като получи топката зад защитата и с прецизен удар преодоля Хоел Роблес, който леко закъсня да го пресрещне. 

Добрите изяви на домакините изведнъж секнаха след този ранен леден душ и те трудно се съвзеха от него. Мърсисайдци пробваха няколко далечни удара, но Ромелу Лукаку нямаше особен успех при обстрела на Давид Оспина. 

В края на полувремето всичко окончателно приключи. Тогава Рос Баркли загуби една топка пред наказателното поле на противника и с дълъг пас Ектор Бейерин намери бързоногия Алекс Уоби. Той с прекрасен удар между краката на вратаря направи 2:0 и всичко приключи. 

Последва по-активна втора част за Евертън, но ударите на Ромелу Лукаку и Рос Баркли бяха прекалено слаби, за да затруднят Оспина. В един момент колумбийският страж дори отнесе удар в гърдите от Лукаку, но въпреки че покуцука малко, се изправи и продължи двубоя. 

В заключителните минути гол на Габриел с глава беше отменен заради засада, каквато наистина имаше. После Лукаку и Баркли опитаха да намалят изоставането на тима си, но без успех и така в крайна сметка Арсенал си тръгна с важните три точки. 

Благодарение на тях "топчиите" вече имат 55 и са само на осем от лидера Лестър, който обаче още не е изиграл мача си от този кръг. Евертън пък отписа сезона в Премиършип и ще се концентрира върху представянето си за ФА Къп, където е на полуфиналите. Иначе засега "карамелите" са 12-и с 38 точки и нямат за какво да се борят.