Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес индикира, че за в бъдеще неговият титулярен вратар Тим Хауърд може и да загуби своя статут за сметка на младия Жоел Роблес.

Със сигурност американецът ще пази за „карамелите“ в неделя срещу Съндърланд в 11-ия кръг на Висшата лига, но пък неговият конкурент направи сериозна заявка, след като бе в основата на успеха след дузпи срещу Норич Сити в 1/8-финалите за Купата на Лигата.

Впоследствие вестник „Ливърпул Еко“ организира анкета, в която 86 процента от гласувалите пожелаха Хауърд да седне на пейката, за да може испанецът да получи своя шанс.

Засега Мартинес ще се придържа към 36-годишния ветеран, но отправи явно послание към бившия страж на Манчестър Юнайтед. „Между двамата има хубава конкуренция. Те се борят, за да бъда номер 1. Никъде няма гаранции, че Жоел ще бъде втори избор, а Тим ще е титулярът. Изобщо няма такива гаранции“, заяви треньорът на Евертън.

Хауърд получи известен брой критики след загубата от Арсенал с 1:2 в предишния кръг, като феновете имаха претенции за играта му при центриранията. Тогава Оливие Жиру и Лоран Кошчиелни вкараха с глава от близко разстояние, а според мнозина американецът има вина за това.