Полузащитникът на Аякс Френки де Йонг постави ултиматум пред ръководството на холандския клуб и иска да бъде наясно със своето бъдеще до няколко седмици, съобщава „De Telegraaf“. 21-годишният футболист е обект на интерес от страна на топ отборите в Европа, но в същото време от холандския гранд на този етап не искат да продават полузащитника.

Желанието на Де Йонг обаче се различава от това на шефовете на Аякс. Халфът иска холандският клуб да избере една от офертите, които има за него.

Де Йонг не иска спекулациите относно неговото бъдеще да продължат и по време на януарския трансферен прозорец.

21-годишният футболист е готов да остане в Аякс до края на сезона, но в същото време желанието му е отборът, в който ще продължи кариерата си след това да стане ясен в седмиците до края на годината.

Манчестър Сити, Барселона, Пари Сен Жермен, Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Реал Мадрид и Ювентус са отборите, които проявяват интерес към полузащитника.

Желанието на Де Йонг е да продължи кариерата си в Барселона, но офертите на Манчестър Сити и Пари Сен Жермен могат да променят неговото мнение.

Агентът на футболиста – Али Дурсун се очаква до края на ноември да проведе среща с шефовете на Аякс, за да обсъди бъдещето на играча.

Последните информации сочат, че Манчестър Сити е предложил 80 милиона евро на Аякс за Де Йонг. 

Аякс постави цени на двете си големи звезди

ПСЖ с двойна оферта за двама от Аякс

В Барселона уверени в привличането на Де Йонг

Мишена на Барса, Сити и Юнайтед: Вече почна да ми писва​

Манчестър Сити с офанзива за холандски национал