Манчестър Сити е в напреднали преговори с Аякс за полузащитника Френки де Йонг, съобщава „Manchester Evening News“. От английския клуб се надяват да постигнат споразумение с холандския гранд за трансфера на 21-годишния футболист преди отварянето на трансферния пазар през януари.

Мениджърът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола има сериозен интерес към холандския национал.

Спортният директор на Манчестър Сити Чики Бегиристайн вече е влязал в контакт с представителите на Аякс. От английския клуб са отправили и конкретна оферта за Де Йонг.

Бегиристайн няколко пъти пътува до Амстердам, където проведе срещи със спортния директор на Аякс Марк Овермарс.

Според информацията, от Манчестър Сити са предложили оферта на стойност 80 милиона евро на Аякс за Де Йонг.

Гуардиола е наясно, че бившият му клуб Барселона и Реал Мадрид също са амбицирани да купят Де Йонг. На “Сантиаго Бернабеу” виждат в негово лице потенциален наследник на Лука Модрич, а Барселона ще се опита да вземе в комплект Де Йонг и защитника Матайс де Лихт. Каталунците ще предложат за дуото на Аякс 130 милиона евро.

През лятото от Де Йонг се интересуваше и Тотнъм. Холандският гранд отказа оферта от “шпорите” на стойност 50 милиона евро. Твърдеше се, че ръководството на Аякс също така е отказало подобна оферта и от Барселона. Договорът на Френки де Йонг с Аякс е до 2022 година. “Червено-белите” платиха за него на Вилем II през 2015 година само 1 милион евро.