Ръководството на Барселона е уверено, че контролира ситуацията около халфа на Аякс Френки де Йонг, въпреки последните информации за много сериозен интерес към него от страна на Пари Сен Жермен и Реал Мадрид. Холандският национал попада също така в полезрението на Манчестър Юнайтед и Ювентус.

В каталунския клуб вярват, че няма да допуснат някой друг клуб да ги изпревари за подписа на 21-годишния футболист.

Според последните информации на холандския вестник „De Telegraaf“, цената на Де Йонг може да нарасне до 80 милиона евро. Сума, която Барселона е малко вероятно да извади за полузащитника.

Барселона ще се опита да подпише предварително споразумение с Аякс за трансфера на Де Йонг и каталунците искат  това да стане преди началото на декември. Само това ще им гарантира със сигурност услугите на футболиста.

Шампионът на Испания се опита да вземе Де Йонг още през изминалия летен трансферен прозорец, но Аякс категорично отказа да продаде играча. Спортният директор на холандския гранд Марк Овермарс на този етап е категоричен, че клубът няма да иска да се раздели с халфа и през януарския трансферен прозорец.

От Барселона желаят да изпреварят конкуренцията за подписа на Де Йонг и да подпишат предварително споразумение с Аякс, а футболистът да остане да играе в тима от Амстердам до края на сезона.

При всички положения от Барселона не възнамеряват да плащат повече от 40-50 милиона евро за 21-годишния футболист.