Високо котиращият се поулзащитник на Аякс Френки де Йонг коментира с нескрито раздразнение постоянните слухове за своето бъдеще. Не е тайна, че за подписа на талантливия холандец спорят европейски колоси като Барселона, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, ала непрекъснатите спекулации откровено започват да влизат под кожата на 21-годишния играч.

В тази връзка Де Йонг обяви, че в близко бъдеще все още се вижда като част от Аякс и към момента няма планове да напуска амстердамския гранд.

„В началото беше забавно и се чувствах много поласкан от историите за Барселона, ала след известно време въпросите в тази връзка започнаха да ме дразнят”, коментира Де Йонг пред Elf Voetbal.

„Към настоящия момент искам да остана в Аякс, поне за още една година. А може и да са две или три години. Наистина се наслаждавам на престоя си тук.”

„Ако се озовеш в клуб от по-висок ранг, няма начин да не играеш със съотборници, които са световна класа. Наистина бих искал да играя редом до Меси един ден. Това би ми доставило огромна радост. Меси обаче вече на 31 години, така че трябва да побързам”, заяви с усмивка Де Йонг.

Още по темата:

Манчестър Сити с офанзива за холандски национал

Холандец остава цел №1 за Барса

Томас Тухел набеляза Де Йонг за ПСЖ

Манчестър Юнайтед се включва в битката за Френки де Йонг