Зенит взе важна победа в борбата си за титлата в Русия. Грандът от Санкт Петербург победи с 2:0 "българския" Амкар навън и запази дистанцията от лидера ЦСКА Москва на три точки. 

В герои за гостите се превърнаха Артьом Дзюба, който реализира своя гол номер 100 в руския елит, и Александър Кокорин. Те бяха авторите на попаденията и убиха интригата в Перм. 

За домакините като титуляри започнаха бившите български национали Петър Занев и Георги Пеев. Първият остана 90 минути на терена и си изкара жълт картон, докато вторият беше сменен в средата на втората част. 

Пеев и Занев направиха много силна първа част, като не спираха да тормозят противника с пробивите си. В завършващата част обаче атаките се проваляха от нападателите на Амкар и така усилията им не дадоха резултат. 

Занев си изкара жълт картон в 26-та минута, защото успя да спре Хълк при една бърза атака, но до края на мача нямаше повече подобни прояви и затова успя да завърши двубоя. 

Иначе резултатът беше открит от Зенит в 30-та минута, когато Хълк асистира на Дзюба за неговия юбилеен стотен гол. И дълго време това попадение беше единственото в мача и интригата беше налице. 

Но в 87-та минута всичко в него свърши. Тогава Александър Кокорин направи 2:0 след пас на Николас Ломбертс и на практика мачът приключи. Така Зенит си тръгна с трудни, но ценни три точки от Перм. 

По този начин отборът от Санкт Петербург събра 43 в актива си и временно излезе на трета позиция с 43 точки. Пред него е Ростов с 45 и ЦСКА Москва на върха с 46. Локомотив Москва също може да мине напред, ако победи в понеделник Криля Советов. Амкар пък е твърдо в средата на класирането с 25 точки и е далеч от опасната зона.