ЦСКА Москва се върна на върха на класирането в местния шампионат. Това се случи след истински погром на "армейския" тим над един от аутсайдерите в шампионата Мордовия Саранск с повече от убедителното 7:1. 

Още в първата третина на мача беше ясно, че московчани ще спукат от бой съперника си. Те водеха с 5:0 до 27-та минута, като всичките попадения за тях бяха дело на различни голмайстори. 

Резултатът беше открит след автогол на Игор Шитов още в 3-та минута и след това пред вратата на Мордовия се изви истинска буря. В 11-та минута Роман Еременко удвои след асистенция на Марио Фернандес, а домакините едва започваха. 

Между 23-та и 27-та минута те нанизаха още три безответни попадения. Първо Александър Головин оформи класиката след подаване на Алан Дзагоев, а звездата Ахмед Муса направи 4:0 в 25-та минута след асистенция на Александърс Кауна.

Погромът набъбна на 5:0 в 27-та минута, след като и ветеранът Сергей Игнашевич се разписа след второто голово подаване в мача на Алан Дзагоев. При този резултат дойде и почивката, а единствената въпросителна след нея беше с какво изражение ще е погромът над Мордовия. 

Московчани все пак драстично намалиха оборотите, за да не е много по-голямо унижението на противника. Гостите се възползваха от това, отбелязвайки почетното си попадение в 67-та минута чрез Сергей Самодин. 

Но последваха още два гола за ЦСКА, като първо Роман Еременко направи 6:1 в 76-та минута след пас на Ахмед Муса, а Алан Дзагоев оформи крайното 7:1 само две по-късно и оформи страхотната си игра и с попадение. 

Това беше и крайният резултат, след който "армейците" се върнаха на върха с 46 точки актив, с една повече пред Ростов. Мордовия остава предпоследен с 16 точки в актива и може да изпадне.