Определяното за "българско" дерби между Кубан и Амкар завърши без победител. Не всички от тримата родни играчи в двата състава взеха участие, като само Станислав Манолев не се появи за домакините от Краснодар, въпреки че беше в разширения състав. 

Но за сметка на това Георги Пеев и Петър Занев направиха страхотен двубой за гостите от Перм, но не можаха да се отчетат с попадение, въпреки че имаха много шансове да го сторят. 

Още в самото начало пробив на Занев не завърши с попадение от Александър Салугин. Пеев създаде поне четири ситуации за съотборниците си преди почивката, сам той стреляше от дистанция, но така и не се стигна до попадение. 

И въпреки по-активната игра на Амкар, домакините първи стигнаха до гол. Това се случи в 42-та минута, когато Йевхен Селезньов се разписа от дузпа и преднината на тима му вече беше факт. 

След почивката продължи по-активната игра на гостите и в крайна сметка усилията им дадоха резултат. В 65-та минута току-що влезлият Александър Прудников изравни след асистенция на Бохдан Бутко. 

След това силите на Пеев понамаляха и той беше заменен в 76-та минута. Занев доигра двубоя, но повече положения и голове нямаше и в крайна сметка двата тима взеха само по точка от това дерби. 

Така след този развой Амкар събра 25 точки и диша спокойно далеч от опасната зона. Кубан е в зоната на плейофите за оставане в групата, като има 19 точки и е с равен актив с последния над чертата Криля Советов.