Трима българи участваха в двата ранни съботни мача в първенството на Кипър. Интересното е, че нито един от тях не успя да се поздрави с успех, след като битките завършиха при еднакъв резултат - 1:1. 

Своеобразно българско дерби беше битката между Етникос Ахнас и шампиона АПОЕЛ Никозия. Филип Филипов от домакините се изправи срещу Живко Миланов от гостите. Но победител нямаше и мачът приключи 1:1. 

И двамата започнаха като титуляри, като се отчетоха с жълти картони, макар да останаха различно време на терена. Филипов беше предупреден официално в 33-та минута, докато Миланов в 61-та. Малко след това десният бек беше сменен от Винисиус Оливейра. 

След този развой АПОЕЛ продължава да криволичи и е едва на осмата позиция с 11 точки. Ахнас е последен с 5 точки, но въпреки това успя да препъне големия фаворит в двубоя. 

В другата ранна битка между Омония и Анортозис в Никозия българското участие се изрази с влизането като смяна на Владимир Гаджев за гостите. Той се появи на терена в 59-та минута на мястото на испанеца Райо. Другият българин в Анортозис Иван Бандаловски остана неизползвана резерва. 

В този мач Омония поведе в 56-та минута чрез Рафаел Лопес, а гостите стигнаха до изравняването в последната секунда на двубоя. В 96-та минута Дуглао оформи крайното 1:1. След този развой Анортозис е втори с 20 точки, Омония е четвърти с 15.