Съботният ден в кипърския шампионат предложи пет двубоя, в които имаше засилено българско участие. В четири от тях игра поне по един наш сънародник, а в някои от тях имаше дори "български дербита". 

Най-масово родно участие имаше на мача между Етникос Ахнас и Анортозис. В него като титуляри започнаха Филип Филипов за домакините и Иван Бандаловски за гостите от Фамагуста. След почивката на терена се появиха още Борислав Стойчев за Ахнас и Владимир Гаджев за Анортозис. Те влязоха в последния четвърт час. 

Успехът беше за тима от Фамагуста, който надделя с 2:1. Българите обаче не се отличиха нито с голове, нито с асистенции. Само Филипов попадна в статистиката, тъй като получи жълт картон в 75-та минута. 

Всъщност Бандата и Гаджев, които са бивши съотборници в юношите на Левски, бяха единствените българи, които вкусиха победата в този ден. Всички останали претърпяха загуби. Най-тежка беше тя за Радослав Василев и неговия Алки Ороклини срещу Докса. 

Българският футболист започна мача на пейката и се появи на терена в 83-та минута. След това обаче последва истинско крушение за Алки. Докса победи с 5:0, но до влизането на Василев резултатът беше само 2:0. И последва истинска вихрушка, за да бъде оформен крайният резултат в последните минути. 

Тежко крушение претърпя и Димитър Макриев с неговия Неа Саламина. Тимът на българския нападател падна с 0:4 от Пафос като гост, а Макриев беше титуляр и престоя пълни 90 минути на терена. Той обаче така и не успя да помогне с нещо. 

Загуба изживя и шампионът с АПОЕЛ Никозия Живко Миланов. Неговият тим падна с 1:3 в гостуването си на АЕК Ларнака и продължава да криволичи във вътрешния шампионат. Миланов изигра пълни 90 минути и се отличи с жълт картон в средата на втората част. 

След съботните битки в Кипър лидер е Анортозис на Бандата и Гаджев с 18 точки, а втори е АЕК Ларнака с 16. Пафос е трети с 14.