Амкар Перм, на българските футболисти Георги Пеев, Захари Сираков и Петър Занев, победи като домакин в дербито с Кубан Краснодар, в който играят родните национали Ивелин Попов и Станислав Манолев. На терена в този мач, взет от тима от Перм с 1:0, се появиха четирима от петимата български играчи. 

За Амкар играха като титуляри Петър Занев и Захари Сираков, като вторият беше сменен в 62-та минута. За Кубан титуляр започна Станислав Манолев, докато Ивелин Попов влезе като резерва на почивката. 

Единственият гол в мача падна още в 27-та минута. Тогава Александър Прудников се възползва от страхотна асистенция на поляка Януш Гол и отбеляза така важното попадение за тима си, което донесе и трите точки за него. 

Така Амкар събра вече 28 в актива си и се измъкна на 11-та позиция, излизайки за първи път от доста време от опасната зона. Тимът от Перм обаче отново може да падне в нея, в зависимост от останалите резултати от кръга. 

Кубан пък остава на десетото място с 32 точки и си личи, че просто доиграва сезона. Най-важният мач за Попето и компания е финалът за Купата на Русия срещу Локомотив Москва другата седмица.