Новият мениджър на Тотнъм Андре Вилаш-Боашзаяви, че изпитва по-голямо чувство за принадлежност в Тотнъм, отколкото по времето, когато бе в Челси, и по тази причина няма търпени да спечели трофеи с тима.

Португалският специалист пое „шпорите“ в първите дни на юли в опит да изчисти репутацията си на успешен треньор след 8-месечния престой на „Стамфорд Бридж“.

„Тук усещам по-голяма принадлежност към клуба. Това е клуб, изпълнен с традиции, които все още уча и адмирирам“, каза Вилаш-Боаш. „Челси също имаше свои традиции, които бяха драстично променени след продажбата на тима през 2003 година.“

„Аз съм новият в Тотнъм и трябва да вляза в крак с очакванията на клуба за бъдещето и да поведа отбора във вярната посока. Пристигам тук доста по-подготвен и доста по-добър мениджър от преди. Това ще ми помогне да поведа клуба напред“, добави наставникът, който през октомври ще навърши 35 години.

„Челси и Тотнъм са напълно различни клубове със собствени философии. Проектът в Челси бе прекратен от собственика. Да, тимът спечели трофеи, но те се дължат на това, че през февруари тимът все още играеше в тези надпревари (ФА Къп и Шампионската лига – б.р.). Не ми беше дадена възможност да ги спечеля със състав, който аз съм избрал, и бях критикуван, че не се справям добре в тези турнири“, сподели някогашният помощник на Жозе Моуриньо.

„Тотнъм винаги е играел страхотен футбол в миналото. Това е нещо, което винаги е било ценено високо. Не можем да кажем, че клубът е „Барселона на Англия“, но тук има великолепна история на атакуващ футбол. Бил Никълсън е завещал тези послания, докато тимът му е играел добре и със стил. Това е, което ще се опитам да постигна“, завърши Вилаш-Боаш.