Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш е на мнение, че пословичният шум, който се вдига около трансфера на Лука Модрич в Реал Мадрид, не може да го разсее от подготовката на тима за първия мач от Висшата лига през новия сезон.

Още от първия си ден на „Уайт Харт Лейн“ португалецът бе принуден да овладява ситуацията около хърватския плеймейкър, макар че към днешна дата все още не е ясно къде ще продължи бъдещето на футболиста. По последни информации Модрич е на път към испанската столица, където ще подпише договор с „кралския клуб“, а след дълго пазарене босът на „шпорите“ Даниел Леви ще прибере в касата на клуба сума в диапазона между 30 и 40 милиона паунда.

„Не, това изобщо не отклонява вниманието ни“, сподели Вивалш-Боаш. „Ние сме изготвили свой план за играча и го следваме.“

„Модрич тренира индивидуално и той не разстройва атмосферата в тима. Мисля, че ще имаме развръзка през следващите няколко седмици. От играча очакваме да тренира. Той все още е футболист на Тотнъм, но от това, което ми каза президентът, преговорите продължават. Имало е засечка преди две седмици, но сега всичко отново тече“, обясни специалистът.

„Имаме готови решения за заместник на Модрич, осъществили сме първоначален контакт с няколко клуба., но преди ситуацията да се разреши, едва ли ще можем да направим нещо. В момента така или иначе имаме достатъчно играчи на този пост“, заключи Вилаш-Боаш.