Новият наставник на Тотнъм  Андре Вилаш-Боаш коментира ситуацията около спрягания за трансфер в Реал Мадрид Лука Модрич. Треньорът на „шпорите“ даде кратко интервю за представителите на медиите.

Каква е ситуацията с Лука Модрич?

Ситуацията е такава, каквато и преди. Продължава интересът от три различни клуба, но ние искаме да защитим нашия интерес. Нещата ще останат така, докато президентът ни не прецени, че има оферта, която да удовлетворява отбора.

Модрич не взе участие в тренировката, ще пътува ли с отбора в САЩ?

Ако Реал смята, че трансферът вече е факт, трябва да се види черно на бяло. И ако до събота този въпрос не е разрешен, ще трябва да пътува с нас до САЩ.

Какво си казахте с футболиста, когато се срещнахте?

Трябваше да се срещана с футболиста, за да знам какво чувства и мисли. Запознах се отлично с неговата гледна точка и вече знам много добре какво мисли той. Видях, че и той е запознат с това, което иска клубът. Модрич е интелигентен човек и разбира, че тимът трябва да защити интереса си. В този ред на мисли ще кажа, че когато президентът прецени, че клубът е удовлетворен, тогава ще отстъпим.

Не би ли трябвало да улесните напускането на Модрич?

Това е много сложна ситуация за клуба. Модрич е много ценен за нас играч. Ние сме много откровени и открити. Казахме, че сме готови да изслушаме оферта. В момента, в който ни предложат онова, което ние желаем, няма да има проблем.