Тотнъм се спаси срещу Марибор за 1:1 в мача от 3-ия кръг в Група J на Лига Европа. В другия двубой от потока, Лацио изпусна трите точки, като също завърши 1:1 срещу Панатинайкос.

В Словения, Андре Вилаш-Боаш направи три промени в състава си в сравнение с онзи, който падна с 2:4 от Челси през уикенда. На вратата на „шпорите“ се появи Уго Лорис. Той замени Брад Фридъл. Уилям Галас и Клинт Демпси пък отстъпиха местата си на Кайл Нотън и Андро Таунсенд. Капитан на лондончани бе Аарън Ленън.

Домакините бяха близо до това да открият резултата в началото на срещата, но попадението на Робърт Берич бе отменено, тъй като малко преди него бе вдигнат флага за засада.

През първата част играта не блестеше особено, но словенците се активизираха към края на полувремето, което даде своя резултат. В 42-та минута, Деян Мезга създаде напрежение в наказателното поле на Тотнъм, след което пусна към Робърт Берич, който вкара за 1:0.

На почивката Вилаш-Боаш направи една смяна като на мястото на неефективния Таунсенд се появи Яго Фалке. Именно той центрира в наказателното поле на домакините в 58-та минута, където топката в крайна сметка стигна до Гилфи Сигурдсон, който вкара за 1:1. При този резултат в крайна сметка приключи и срещата.

ВИДЕО: Тотнъм се спаси, Лацио се издъни

източник: снимки: Reuters

В другия мач, Лацио игра отпуснато срещу Панатинайкос, за което италианците бяха наказани в самия края на двубоя.

„Орлите“ поведоха в резултата чрез автогол от страна на гърците. Гьоркас Сеитаридис се разписа в собствената си врата в 25-та минута. Тоше пък в 90-та минута бе точен за крайното 1:1.

Във временното класиране в групата:

1. Лацио 3 мача, 5 точки

2. Марибор 3, 4

3. Тотнън 3,3

4. Панатинайкос 3,2