Тотнъм и Лацио направиха равенство 0:0 в Лондон в очаквания с най-голям интерес двубой от първия кръг на груповата фаза в Лига Европа.

Домакините очаквано търсеха малко по-настоятелно успеха, но италианците бяха добре подредени и не допуснаха много опасности пред вратата на Федерико Маркети.

В 22-ата минута попадение на шпорите не бе зачетено за засада, след като Гарет Бейл центрира отдясно и намиращият се зад отбраната на орлите Клинт Демпси бе стрелял точно.

Малко преди края на първата част Стефано Маури проби отлично, нахлу в наказателното поле на англичаните и върна към Мирослав Клозе, който обаче от границата на наказателното поле не успя да засече добре топката.

В 41-ата минута Алваро Гонсалес можеше да даде преднина на Лацио със страхотен изстрел от 20-ина метра, който за късмет на Юго Лорис нацели горната греда, а не влетя в мрежата.

След центриране от фаул в наказателното поле на орлите в 64-ата минута Сандро бе оставен непокрит от отбраната на римляните и отблизо стреля опасно с глава, но в аут.

В 71-ата Стивън Колкър вкара с глава, но голът бе правилно отменен, тъй като Колкър държеше капитана на Лацио Стефано Маури при борбата за високата топка.


Tottenham Hotspur 0-0 Lazio footyroom.com by Futbol2101

В другата среща от Група J словенският шампион Марибор победи с 3:0 у дома изпитващия сериозни финансови проблеми гръцки гранд Панатинайкос и излезе начело във временното подреждане с пълен актив от три точки.

Роберт Берич даде преднина на словенците в 25-ата минута. Агим Ибраими в 62-ата реши всичко с второто попадение за домакините в мача, като трябва да се отбележи, че и за двата гола асистенциите бяха дело на бразилеца Маркос Таварес.

Самият Таварес пък направи резултата класически в 88-ата минута от дузпа. В добавеното време Николаос Спиропулос от ПАО бе изгонен за втори жълт картон и ще пропусне домакинството на Тотнъм на 4 октомври.

На същата дата и Лацио, който е допуснал само 2 гола в 6-те си официални мача във всички турнири през този сезон, е домакин на Марибор в среща от втория кръг на груповата фаза.