Ливърпул нанесе тежък удар по самочувствието на Уигън, след като разби „латикс“ с 4:0 като гост в мач от 28-ия кръг от Висшата лига. Макар че домакините не заслужаваха да загубят с такъв категоричен резултат, отбраната им направи твърде малко, за да спре Филипе Коутиньо и Луис Суарес през първото полувреме. Уругваецът се отчете с хеттрик, който е негов трети за по-малко от година. По този начин уругваецът отстъпва единствено на Майкъл Оуен, който държи рекорда с трите си хеттрика през 1998 година.

За пътуването в Мидландс мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс даде почивка на Даниел Стъридж и се върна към обичайната схема с един нападател. Коутиньо застана на левия фланг, докато Стюърт Даунинг действаше отдясно.

Тъкмо последните двама участваха в изработването на първия гол в 101-ата секунда на мача. Преди него Хосе Рейна се намеси решително срещу Аруна Коне, който не успя да преодолее испанеца от близко разстояние. Дълъг пас към Коутиньо даде началото на контраатака, при която бразилецът размина леко Емерсън Бойс, преди да сервира топката на Даунинг пред празната врата – 1:0.

Домакините обаче не изпаднаха в дупка и продължиха да тормозят колебливата отбрана на „червените“. В 17-ата минута Бойс бе много близо да изравни резултта, след като засече опасно центриране от фаул, но Рейна с невероятен рефлекс изби летящата под гредата топка.

Парадоксално още в следващата си атака Ливърпул покачи на 2:0. Коутиньо се завъртя пред централните бранители, справи се с Макартър и пусна чудесен пас в коридор към нахлуващия Суарес. Нападателят залъга вратаря, че ще бие и после само търкулна топката в долния десен ъгъл.

„Латикс“ отново имаха своите шансове до края на полувремето, но мърсисайдци сякаш бяха решили да накажат всяка грешка на домакините тази вечер. В 34-ата Суарес си изработи пряк свободен удар на около 28 метра фронтално срещу вратата. Макартър обърна специално внимание върху построяването на стената, но нямаше как да предвиди реакцията на Шон Малоуни. Нисичкият футболист опита да отклони шута на Суарес, но само направи траекторията по-точна, а рожденикът на вратата Ал Хабси дори не успя да стигне до нея.

След паузата „червените“ рано-рано предрешиха изхода на мача и след 3 минути игра нанизаха четвърти гол. Глен Джонсън слаломира между четирима играчи в синьо и бяло, преди да изведе Суарес сам срещу вратаря. За уругваецът бе детска игра да стреля между краката на стража и да запише своя 21-и гол за първенство.

Победата позволи на Ливърпул да задържи 7-ото си място с 42 точки, на 2 пред Суонси Сити. Уигън пък поне засега остава над чертата – 17-и с 24 точки, колкото има и 18-ият Астън Вила.

Утре „виланите“ посрещат шампиона Манчестър Сити.


szólj hozzá: Wigan vs Liverpool 0:4 MATCH HIGHLIGHTS