След раздялата с Димитър Бербатов отборът на Фулъм все по-яростно се спуска по наклонената плоскост, след като в ранните часове на сряда лондончани изхвърчаха от турнира за ФА Къп. На своя „Крейвън Котидж“ последният във Висшата лига отстъпи на Шефилд Юнайтед - предпоследния в Първа лига (третото ниво в английския футбол) – с 0:1 след 120 кошмарни минути.  Шон Милър екзекутира трагичния тим на Рене Мойленстийн с гол в последните секунди на продълженията  и класира тима си за 5-ия кръг.

На 26 януари двата тима не успяха да излъчат победител на „Брамал Лейн“, като „котиджърс“ измъкнаха равенство 1:1 с попадение на Уго Родайега четвърт час преди края.

Домакините обаче не си взеха бележка и още в течение на двубоя техните фенове започнаха да ги освиркват заради трагичното им представяне. Дъждовното време също усложни ситуацията и превърна двубоя в игра на надлъгване, която Шефилд на няколко пъти бе много близо да спечели още в редовното време.

Юнайтед, който бе най-ниско класираният оцелял участник в турнира, можеше да открие още преди 20-ата минута. Джейми Мърфи матира отбраната пред Дейвид Стокдейл с шут от около 18 метра, но топката не попадна в целта.

Фулъм отвърна с нелоша акция между Скот Паркър, Пайтим Касами и Уго Родайега, която изведе Клинт Демпси на обещаваща позиция, но американецът разочарова с изстрела си.

Десет минути преди почивката преотстъпеният от Ливърпул Конър Коуди бе близо да асистира на Мърфи, ала нападателят с глава стреля над гредата.

Малко след това Дан Бърн пропиля най-чистото положение за своя тим, като стреля с глава от около 6-7 метра, ала покрай вратата.

След паузата лондончани попритиснаха опонента си, който се бранеше много организирано. В 65-ата минута обаче Нийл Колинс се обърка и с глава за малко да прати кълбото в собствената си мрежа, но вратарят Марк Хауърд с една ръка успя да избие.

В заключителните минути от редовното време Фулъм може би трябваше да получи дузпа, след като Демпси бе задържан в наказателното поле, но инцидентът убегна на главния съдия.

Двете продължения не предложиха нищо интересно и двата отбора вече се готвеха за дузпите, когато в 120-ата минута Хари Магуайър с глава отклони центриране от ъглов удар, а Шон Милър също с глава насочи кълбото в долния ляв ъгъл, за да донесе победата.

ВИДЕО С ПОБЕДНИЯ ГОЛ - ВИЖТЕ ТУК!

Утре вечер ще стане ясен съпреникът на Шефилд в петия кръг. Той ще бъде определен от преиграването между колегите им в Първа лига Престън Норт Енд и втородивизионния Нотингам Форест.