Отборът на Кардиф Сити е първият финалист в тазгодишното издание за Карлинг Къп, след като победи Кристъл Палас след изпълнение на дузпи. Двата тима предложиха истинско зрелище за феновете. В полуфинала-реванш Кардиф победи на своя стадион с 1:0, но съперникът му имаше преднина от един гол след срещата, която се проведе на 10 януари на „Селхърст Парк“.

Отборът на Кардиф влезе в историята като се класира за първи път на финала на този турнир. Последният и решаващ мач за трофея ще се играе на митичния „Уембли“. Съперникът за последния сблъсък ще стане ясен в сряда, след мача между Ливърпул и Манчестър Сити. „Червените“ водят след първия двубой с гола на Стивън Джерард.

Единственият гол от игра в двубоя между Кардиф и Кристъл Палас падна още в 7-та минута, при това Антъни Гарднър засече с глава топката в собствената си врата, в опит да я изчисти.

През второто полувреме, в 78-та минута на срещата, капитанът на Кристъл Палас Пади Маккарти остави своите с човек по-малко на терена, след като получи втори жълт картон от главния рефер Хауърд Уеб за извършено нарушение.

Последваха две продължения, в които и двата тима демонстрираха желание за победа, но в крайна сметка се стигна до изпълнение на дузпи. Кристъл палас обаче показа разочароващи изпълнения при нказателните удари и след три точни удара за домакините, Кардиф намери място за финала за Карлинг Къп.


szólj hozzá: CC1-0CP www.1Goals.com


szólj hozzá: CC-CP-McCarthyRed 1Goals.com