Въпреки победата над Манчестър Сити, феновете на Юнайтед показаха и другото си лице по време на градското дерби. Футболистът на „гражданите” Крейг Балами се оказа потърпевш от негодуванието на привържениците, които го замеряха с монети, а бирена бутилка падна близо до него.

При едно от изпълненията на корнер по време на втората полуфинална среща за Карлинг Къп, при опит да заложи топката на точното място, уелският нападател бе атакуван от феновте на „Олд Трафорд”.

След мача, мениджърът на Сити Роберто Манчини бе помолен да коментира ситуацията, но той сподели, че не е видял нищо.

От Футболната асоциация са сигурни, че след преглеждането на видеокамерите от стадиона, ще бъде определена самоличността на човека, дръзнал да наруши феърплея. Ако въпросният фен бъде открит, то той ще получи доживотна забрана да посещава „Олд Трафорд”, информират английските медии.

Шефовете на Манчестър Юнайтед се опасяват, че могат да бъдат наложени по-сериозни санкции, та дори и да се стигне до мач, без агитката на „червените дяволи”.

На видеокамерите не се вижда точно този момент, но английският таблоид „Сън” разпространи снимка, на която се вижда какво точно се е случило.