Манчестър Юнайтед победи с 3:1 Манчестър Сити в мача реванш от полуфиналния сблъсък между двата отбора за Карлинг Къп. По този начин настоящият носител на трофея се класира с общ резултат 4:3.

Българските национали Мартин Петров и Димитър Бербатов останаха на резервните скамейки на своите отбори.

През първото полувреме домакините имаха тотално надмощие и създадоха доста опасни положения пред вратата на Шей Гивън. „Гражданите” приеха нещата в своята половина и играха предпазливо.

Манчестър Юнайтед поведе в резултата в 52-та минута, когато Майкъл Карик подаде добре към Пол Скоулс и той с удар от границата на наказателното поле на „гражданите” прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Шей Гивън.

Домакините удвоиха своята преднината в 71-та минута, когато Нани подаде към Флетчър, който продължи към Карик и той без да се забавя прати топката в долния десен ъгъл на Гивън.

Манчестър Сити се върна в мача в 76-та минута, когато Крейг Белами центрира в наказателното поле на „червените дяволи”, където Карлос Тевес изпревари Рио Фърдинанд и с техничен удар от въздуха направи безпомощен Едвин ван дер Саар.

Когато мачът отиваше към продължения Манчестър Юнайтед успя да стигне до победен гол. Райън Гигс центрира чудесно в наказателното поле на Манчестър Сити, където Рууни бе оставен непокрит и отблизо засече топката с глава и я прати в мрежата на Гивън.

На финала на Уембли на 28 февруари Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу Астън Вила.