Отборът на Манчестър Юнайтед пречупи тима на Рединг само в рамките на три минути, за да продължи напред в турнира за Купата на Футболната асоциация. В мач от петия кръг на турнира за Купата на Футболната асоциация, „червените дяволи“ се наложиха с 2:1

Мачът на „Олд Трафорд“ започна с обичайния домакински натиск, но въпреки добрите възможности пред вратата на „кралските поданици“ гол не падна. Постепенно гостите изравниха играта и на свои ред създадоха няколко добри ситуации пред Давид Де Хея.

В заключителните минути на първата част травма в редиците на Юнайтед получи защитникът Фил Джоунс, който бе заменен от Луиш Нани в 42-ата минута. В оставащите минути до почивката и даденото от съдията 4-минутно продължение, португалецът създеде две отлични ситуации за гол, при една от които удари десния страничен стълб на вратата.

През второто полувреме Нани продължи с активната си игра, а в 69-ата минута разпечата вратата на гостите. Той бе точен от около 7-8 метра след подаване отдясно. Още в ответната атака Рединг можеше да изравни, но Де Хея се справи отлично. В 72-ата минута Юнайтед реши всичко в своя полза, отбелязвайки за 2:0. Хавиер Ернандес се разписа с глава след центриране на Нани отдясно.

Рединг съумя да намали резултата чрез Джоби Макинъф в 81-ата минута, но силите на гостите не стигнаха за нещо повече.

Така Юнайтед се класира за четвъртфиналите на турнира, където ще срещне победителя от двойката Челси – Мидълзбро на 9-ти или 10-ти март.


szólj hozzá: Manchester United vs Reading 2:1 MATCH HIGLHI