Евертън сложи край на серията си от 4 поредни равенства във Висшата лига, след като победи трудно гостуващия Съндърланд с 2:1 в среща от 11-ия кръг на английския шампионат.

„Карамелите“ диктуваха темпото през целия мач, като отправиха почти два пъти повече удари от съперника си, но бяха принудени да се приберат на почивка с гол пасив. В добавеното време на първата част след изпълнение на ъглов удар топката попадна в Крейг Гарднър, който пък подаде към Адам Джонсън, а бившият играч на Манчестър Сити прониза Тим Хауърд за 0:1. Това бе първи гол за крилото с екипа на „черните котки“, както и първо попадение за друг футболист на тима освен Стивън Флетчър.

След почивката пред вратата на гостите съвсем завря и закипя, като веднъж топката бе изчестена малко преди да премине голлинията. Все пак мощният натиск на Евертън даде резултат в 76-ата минута, а героят бе познат – Маруан Фелаини се разписа след асистенция на Стивън Нейсмит, с което за пореден път измъкна тима си в напечен момент.

Три минути по-късно пък белгийският национал на свой ред подаде към Никица Йелавич, а хърватинът оформи впечатляващият обрат.

Така играчите на Дейвид Мойс затвърдиха позициите си в челото, като запазиха четвъртата си позиция, но вече с 20 точки.


szólj hozzá: Everton vs Sunderland 2:1 GOALS HIGHLIGHTS

Точно толкова събра и петият Уест Бромич, след като победи като гост Уигън също с 2:1.

„Дроздовете“ успяха да дръпнат с 2:0 благодарение на Джеймс Морисън (31'), който вкара след пас на Крис Брънт, и автогол на Гари Колдуел (43'). Аруна Коне все пак намали преди почивката, но отборът му така и не успя да си тръгне с нещо от мача.


szólj hozzá: Wigan vs West Brom 1:2 MATCH HIGHLIGHTS

Другите резултати от кръга:

Саутхемптън – Суонси 1:1

Рединг – Норич 0:0

Стоук Сити – Куинс Парк Рейнджърс 1:0