Анжи Махачкала и Нюкасъл напълно влязох в тон с ниската температура в Москва – точно 0 градуса по Целзий – и след безлично 0:0 на „Лужники“ ще оставят всичко за реванша след седмица. Първия мач помежду им от 1/8-финалите в Лига Европа ще се запомни единствено с контузията на Вилиан, който бе заменен само след двадесетина минути игра.

Очаквано Гуус Хидинк пусна всички звезди на дагестанския тим, който от първия си ден в турнира не крие желанието си да стигне възможно най-далеч. От другата страна Алън Пардю заложи на формация, състояща се предимно от резерви. Все пак за „свраките“ титуляри бяха Йоан Кабай, Хатем Бен Арфа, Върнън Анита и новата покупка Муса Сисоко, но първите трима бяха сменени след почивката, за да съхранят сили за ответния мач.

Първата част предложи доста предпазлива игра и от двата тима, като за 45 минути нито един от тях не успя да отправи точен удар към противниковата врата. Докато за Нюкасъл това не бе чак такава изненада с оглед реномето им на най-икономичния тим в турнира през този сезон (8 гола за 8 мача), то отборът на Хидинк бе далеч от показанот при домакинството на Хановер. Положението за домакините се влоши още повече в 23-ата минута, когато те загубиха един от малкото си креативни играчи в лицето на Вилиан. Рекордната покупка контузи лошо гезена си и бе заменен от Ласина Траоре, което прекрои схемата на Анжи.

През втората част домакините успяха да наложат някакъв натиск, като в 61-ата минута Самуел Ето'о стреля опасно, но вратарят Елиът спаси. Малко по-късно шанс се откри и пред англичаните, но Габулов отрази удара на Бен Арфа.

Анжи даде всичко от себе си до заключителните минути, но в крайна сметка се примири с нулевото равенство преди реванша на „Сейнт Джеймсис Парк“ другия четвъртък.


Anzhi 0–0 Newcastle Highlights 07.03.13 by videoaboutfootball