Англия не успя да победи Черна гора и в третата среща в историята между двата отбора. В Подгорица двубоят завърши 1:1 като по този начин черногорци запазиха първото си място в групата, а Англия остава на втора позиция с 2 по-малко.

На Градския стадион в Подгорица двата отбора си разделиха по едно полувреме и с оглед на показаното като че ли равенството бе най-справедливият резултат.

Мачът започна отлично за "трите лъва", които поведоха още в 6-а минута. След центриране на Стивън Джерард най-добре се ориентира Уейн Рууни, който стреля с глава и вкара във вратата на Божович за 1:0.

До края на първото полувреме гостите продължиха с отличната си игра, но не успяха да вкарат втори гол.

След почивката обаче ситуацията на терена коренно се промени, домакините заиграха на много по-бързи обороти, а в същото време играчите на Рой Ходжсън тотално спряха да играят. Положенията пред Джо Харт се заредиха едно след друго и логичното се случи в 76-а минута. След центриране от корнер, в наказателното поле на Англия се получи голямо меле, при което три удара на черногорски играчи бяха отразени преди Деян Дамянович все пак да изпрати топката във вратата за крайното 1:1.

В другите мачове от групата, Украйна се справи с Молдова с 2:1, а Полша резонно взе трите точки срещу аутсайдера Сан Марино след успех с 5:0.

Класиране в група Н:

1. Черна гора 6 мача 14 точки

2. Англия 6м 12т

3. Полша 5м 8т

4. Украйна 5м 8т

5. Молдова 6м 4т

6. Сан Марино 6м 0т


szólj hozzá: Montenegro vs England 1:1 GOALS HIGHLIGHTS