Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер засегна в седмичния си коментар за Евроспорт правилата за отсъждане на дузпа. Според него те трябва да бъдем променени и да не бъде отсъждан 11-метров удар за неволна игра с ръка в наказателното поле.

„В днешната игра, твърде много дузпи се отсъждат заради грешни решения, особено тези, които се дават, когато топката среща ръката на играч в наказателното поле. Всъщност, ако играч без да иска промени траекторията на топката, когато опитва да предпази вратата си, това е дузпа”, заяви Венгер.

„Дори се замислям, дали това правило не е възможност за нас да тренираме нашите играчи да се целят в ръцете на своите противници, когато удрят топката. Трудно е да вкараш гол. Трябва първо да изградиш атака, да направиш най-малко 10 добри паса, но дори тогава няма гаранция”.

„Но ако си достатъчно късметлия да уцелиш ръката на своя съперник в полето, това е дузпа. И може да предположим, че е по-лесно да вкараш гол от дузпата, отколкото от игра”.

„Това не е честно, ако си докоснал топката без да искаш. УЕФА трябва да промени това за следващия кръг от мачове в Шампионската лига”, завърши Венгер.