Лестър е още една крачка по-близо към най-голямата изненада в Европа този сезон. "Лисиците" взеха и гостуването си на Кристъл Палас, с което не позволиха на преследвачите да се приближат до тях и само седем кръга преди края продължават да са убедителни лидери. 

Успехът на "Селхърст парк" дойде с 1:0, а единственото попадение падна след комбинация на "обичайните заподозрени", но с малко разменени роли. Този път Джейми Варди подаде, а Рияд Марез вкара и гостите си тръгнаха с трите точки. 

Мачът започна двуостро, като още в 19-та минута лидерът в класирането можеше да поведе. Тогава Марез получи топката в близост до вратарското поле, но ударът му не беше особено труден за вратаря Уейн Хенеси и гол не падна. 

В 30-та минута дойде най-добрата ситуация и за Палас. Тогава Вилфрид Заха получи много хубава топка и стреля изключително опасно, но в крайна сметка ударът му мина на няколко сантиметра встрани от вратата. 

Така се стигна до 34-та минута, когато падна и единственият гол в двубоя. Тогава Джейми Варди нахлу в наказателното поле и с мощен пас успоредно на голлинията намери Рияд Марез, който с не по-малко мощен шут прониза Хенеси за 1:0. 

Почти веднага лондончани можеха да изравнят, но пак се разминаха на косъм от попадението. Тогава Яник Боласие се озова в наказателното поле и стреля силно, но вратарят на "лисиците" показа котешки рефлекс и изби. 

След почивката имаше не по-малко интересни моменти, но повече голове не паднаха. В 47-та минута Шинджи Оказаки изпусна да вкара втори гол, с който да убие окончателно интригата, а после и Джейми Варди на два пъти не можа да се разпише за 2:0. 

Тази аристократичност пред гола можеше да изиграе лоша шега на Лестър в последните минути. В 93-та минута Деймиън Дилейни изстреля мощно воле от наказателното поле, но топката срещна горната греда и така победата на гостите беше спасена. 

Те вече имат 66 точки на върха и продължават да са уверено пред преследвачите си, а чудото им изглежда все по-близо. Кристъл Палас пък все още е без победа от началото на годината и с 33 точки е близо до зоната на изпадащите. 

От тази зона се измъкна отборът на Норич, който взе важна победа като гост на Уест Бромич. "Канарчетата" надделяха с 1:0 с гол на Роби Брейди в 50-та минута, който се оказа скъпоценен и с цената на трите точки. 

Така Норич събра 28 точки и се измъкна от опасната зона, където сега останаха Съндърланд, Нюкасъл и Астън Вила. Уест Бромич пък продължава да си крета спокойно в средата на таблицата и със своите 39 точки може да е спокоен за бъдещето си в елита, но нищо повече. 

Резултатите от ранните съботни мачове в Англия: 

Евертън - Арсенал 0:2

Кристъл Палас - Лестър 0:1

Уест Бромич - Норич 0:1

Уотфорд - Стоук Сити 1:2

Челси - Уест Хем 2:2