Бъдещето на Тио Уолкът в Арсенал е под въпрос, а поредното доказателство дойде с новия официален календар на клуба за 2013-та година. Причината е, че английският национал няма водеща роля в изданието, на което ще се радват феновете, нито пък своя собствена страница за един от месеците.

През последните месеци се заговори, че крилото на Арсенал най-вероятно ще смени клубната си принадлежност. Според слуховете, интерес към него проявяват Ливърпул и Манчестър Сити, като сумата, която се спряга като евентуална е 15 милиона паунда.

Мениджърът на „топчиите“ Арсен Венгер даде да се разбере, че иска да задържи 23-годишния Уолкът, който обаче трябва да се съгласи и да подпише нов договор с тима. Настоящият контракт на национала изтича през юни следващата година. Според него, Тио Уолкът получава по 65 хиляди паунда на седмица, а новото предложение на Арсенал е заплата в размер на 80 хиляди.

На свои собствени страници за конкретни месеци от 2013 година се радват играчите – Вермаелен, Артета, Окслед-Чембърлейн, Жиру, Подолски, Сченсни, Рамзи, Сантос, Гибс, Уилшър, Касорла и Мертезакер.