Атлетико Мадрид – Фулъм е финалът в новосъздадения турнир Лига Европа! Мадричани успяха да отстранят гранда Ливърпул след 120 минути на „Анфийлд”. Редовното време на мача завърши при 1:0 за англичаните и след 1:0 за Атлетико в първия мач се стигна до продължения. В тях двата отбора си отбелязаха по един гол и така с попадението си на чужд терен, дело на Диего Форлан, Атлетико намери място в последния мач в надпреварата.

На „Анфийлд” още от началото на мача домакините показаха, че са твърдо решени да стигнат до финала и още в 30-а секунда Де Хеа трябваше да спасява удар на Бенаюн. Акуилани и Каут пропуснаха удобни положения в следващите минути, докато удар на Раул Гарсия бе спасен от Пепе Рейна.

В 28-та минута Серхио Агуеро се възползва от добър пас отляво и отлично преодоля Рейна, но от малък ъгъл не можа да центрира добре.

Малко след това, по подобие на първия мач гол на Ливърпул не бе зачетен, но този път справедливо.Джерард центрира перфектно и Агер с глава вкара във вратата на Де Хеа, но при паса имаше засада.

Джерард също пропусна да открие резултата, но в крайна сметка усилията на домакините доведоха до гол в 44-та минута на Алберто Акуилани. След тъч, Бенаюн пое топката, преодоля пазача си и от аутлинията върна топката в наказателното поле, където пък италианецът я засече перфектно от воле и не остави шансове за реакция на Де Хеа.

През втората част на мача двата отбора по-скоро внимаваха да не допуснат голове, отколкото да вкарат и така в крайна сметка не се стигна до ново попадение и след общ резултат от двете срещи 1:1 се стигна до продължения. А в тях инфарктните моменти следваха един след друг.

В 95-та минута Ливърпул стигна до втори гол. Лукас по брилянтен начин изведе Бенаюн отляво на наказателното поле, откъдето с диагонален удар евреинът ознаменува добрата си игра с попадение.

След гола на англичаните, Атлетико се втурна в атака, тъй като само един гол щеше да бъде достатъчен за класирането на мадричани. Такъв падна още в 102-та минута. Хосе Антонио Рейес се пребори за топката с Джонсън и центрира добре пред наказателното поле, където сам бе оставен Диего Форлан. От близко разстояние уругваецът не сбърка и вкара за 1:2.

През второто продължение Ливърпул атакуваше, а Атлетико се отбраняваше и затрудняваше Рейна на контраатаки. Мърсисайдци обаче не можаха да стигнат до нов гол и така безславно отпаднаха от турнира и така пропуснаха единствената си възможност за трофей през сезона.