Фулъм победи Хамбургер с 2:1 в мача реванш от полуфиналния сблъсък между двата отбора и по този начин сензационно се класира за първия финал в новосъздадения турнир Лига Европа. В първия мач на немска земя двата отбора не можаха да си отбележат гол и така лондончани стигнаха до последния мач в надпреварата. Хамбургер пък пропусна отличен шанс да играе на финала, който ще се играе на техния стадион.

Двубоят на „Крейвън Котидж” започна със страхотна възможност за започналия като титуляр Боби Замора, който след двоен пас със Золтан Гера излезе лице в лице с Франк Рост, който обаче спаси удара му.

Въпреки това положение, Хамбургер постепенно заигра по-спокойно и упражни териториален натиск, който доведе до ценния гол за 1:0. В 22-та минута пряк свободен удар от 25 метра бе реализиран по невероятен начин от Младен Петрич, който прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Марк Шварцер.

До края на полувремето Хамбургер продължи да играе успешно, като Джонатан Питройпа бе близо до втори гол. Фулъм пък не успя да затрудни особено вратата на Франк Рост.

Втората част обаче започна с натиск на домакините, които показаха желание да стигнат до финала, до който ги деляха два гола. В 69-та минута Саймън Дейвис върна надеждите на лондончани, след като перфектно преодоля Ги Демел и с удар, срещнал гредата, вкара за 1:1.

След попадението, Рой Ходжсън показа със смените си, че ще търси победата до край. Усилията на домакините дадоха резултат още в 76-та минута, когато Золтан Гера материализира комбинация между Хангеланд и Етуху и с точен удар реализира за 2:1.

До края на мача Хамбургер се впусна в атаки в опит да отбележи гол, но такъв така и не падна и Фулъм заслужено се класира за финала на турнира.