Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Бастиян Швайнщайгер успокои феновете на тима, които се притесняваха за травмата му в прасеца. 31-годишният халф постоянно е измъчван от болки, заради които не участва нормално в подготовката. 

В дебюта си за "червените дяволи" през уикенда срещу Тотнъм, той изигра само 30 минути. Те обаче са се оказали достатъчни за него да натрупа нужната игрова практика и се надява да е напълно възстановен за следващия мач в Европа на тима си. 

Другата седмица англичаните срещат Брюж в плейофа на Шампионската лига, като германският национал ще е напълно готов да участва пълни 90 минути в него. Но срещу Астън Вила в петък няма да може. 

"Добре съм, имах болки в прасеца, но ги преборих. По време на подготовката те ме тормозеха известно време, което попречи на ритъма ми. Сега съм много по-добре, а и 30-те минути срещу Тотнъм ми помогнаха за това."

"Тренировъчните сесии също ми помагат. Всеки ден ставам все по-добре и се надявам, че другата седмица в Шампионската лига да съм 100% готов. Вярвам, че ще е така", сподели Швайнщайгер.