Манчестър Юнайтед ще бъде без Уейн Рууни в дербито срещу Ливърпул, твърдят британските издания. Според последните информации нападателят не е бил в автобуса на „червените дяволи“, а след това и в хотел „Лоури“, където е настанен отбора преди предстоящото дерби срещу Ливърпул.

Двата отбора излизат един срещу друг в събота от 19.30 часа, като двубоят можете да гледате в Gong Play и по Diema Sport 2.

Майкъл Карик на линия за дербито с Ливърпул

Автобусът на Манчестър Юнайтед, в който са били футболистите е пристигнал в 19:40 часа (местно време) пред хотел „Лоури“, но Рууни не е бил заедно със своите съотборници.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал не обяви нападателят да има проблеми с контузия, когато говори на пресконференцията преди дербито с Ливърпул.

Последното занимание на футболистите на „червените дяволи“ бе след изказването на холандския мениджър.

Любопитен факт е, че фотографите, които са присъствали на тренировката не са заснели Рууни на нито една от направените от тях снимки, което навява на мисълта, че нападателят дори не е присъствал на последното занимание.

Пресаташето на Манчестър Юнайтед не успя да обясни защо Рууни не е бил в автобуса на отбора заедно със съотборниците си.