Мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Хари Реднап по оригинален начин показа, че няма да разчита повече на Джоуи Бартън. Бившият капитан на тима в момента играе като преотстъпен в Олимпик Марсилия, а опитният наставник смята, че „планините и лодките“ ще се окажат достатъчно голямо препятствие пред ексцентричния полузащитник.

30-годишният футболист отнесе 12 мача наказание след края на миналия сезон, когато си позволи да срита Серхио Агуеро секунди след като бе изгонен в мача срещу Манчестър Сити от последния кръг.

Макар че Реднап не отхвърли напълно възможността за завръщане на Бартън, но сам си измисли оправдание, ако то не се случи. „Джоуи се справя добре там. Той е добър играч, но ако видите къде живее в момента, ще е много трудно да го върнем“, заяви наставникът на КПР.

„Ако отидете да гледате мач на Марсилия и видите тези планини в далечината, а после се разходите из града с всичките тези лодки. Мисля, че Джоуи си живее добре там. Така че бих се изненадал, ако сам поиска да се върне. Не казвам, че не го искам. Той е собственост на КПР. Ако трябва да се върне, ще го направи.“

„Не съм много наясно със сделката около него, но имам чувството, че той иска да остане там. Ако пък двата клуба не са разбрали, го чакаме тук и продължаваме“, завърши Реднап.