Пари Сен Жермен е готов да предложи 3-годишен договор на защитника от Челси Ашли Коул, който не успя да се разбере с ръководството на лондончани относно удължаването на контракта си. Френският тим е готов да плаща по 150 хиляди паунда на седмица за услугите на английския национал.

Вчера медиите на Острова гръмнаха, че преговорите между „сините“ и Коул са пропаднали за пореден път, като причината е позната – продължителността на новото споразумение. Опитният краен бранител иска поне двегодишен договор, докато от Челси не мислят да предлагат повече от година.

През декември бившият играч на Арсенал ще навърши 32 години, а още от първия ден на 2013 година ще може да преговаря с други клубове, както и да подписва предварителни договори.

От ПСЖ са уверени, че разполагат с необходимите средства, за да привлекат играча. По-рано през месеца треньорът на парижани Карло Анчелоти нито потвърди, нито отрече да се интересува от бившия си възпитаник, а само определи Коул като „най-добрият ляв бек в света“.