Контузеният вратар на Ливърпул Хосе Рейна изрази готовността си да бъде на линия за местното дерби срещу Евертън в неделя.

Испанецът получи леко разтежение на подколянното сухожилие, докато бе на лагер с националния отбор на родината си, а като предпазна мярка не попадна в групата за мача с Рединг през миналия уикенд.

Той обаче няма търпение да се върне в игра, като ще се опита да го стори за срещата с „карамелите“. „Лека-полека се подобрявам“, сподели опитният страж. „Не си струваше да поема такъв риск (като играя срещу Редниг – б.р.), защото имаше вероятност да усложня травмата. Ще бъда търпелив и ще изчакам да се оправя напълно.“

„Беше ми много трудно да стоя и да гледам. Досега не съм изпускал много мачове, но в такава ситуация си безпомощен. Бе трудно да наблюдавам отстрани, особено отсъжданията на рефера“, допълни бившият страж на Виляреал.

„Брад Джоунс се представи отлично. Той бе спокоен, справи се добре във въздуха, когато трябваше да се намеси, и игра отлично с крака. Той е добър боец и силен вратар, а не просто дубльор. Като всеки един от нас, той дава най-доброто от себе си, за да изиграе колкото се може повече мачове“, завърши Рейна.