Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини беше на седмото небе след спечеления трофей за Купата на Лигата в Англия. Неговият тим стигна до него след успех над Ливърпул след изпълнение на дузпи. 

В редовното време резултатът беше 1:1, като мърсисайдци изравниха в самия край. При ударите от 11-те метра обаче в герой се превърна вратарят на "гражданите" Вили Кабайеро, който хвана три удари на противника и според чилиеца, това е бил идеалният развой на двубоя. 

"Определено заслужавахме да победим далеч по-рано, но се радвам, че мачът се разви точно по този начин и победихме точно след тази драма, защото след нея имаме своя герой. Вили беше страхотен и аз много се радвам за него."

"Мнозина бяха готови да ме критикуват, че не съм пуснал Джо Харт и чакаха Кабайеро да сбърка, за да ме нападнат. Но той се справи великолепно. Бях му обещал, че ще пази за купите и затова предпочитам дори да загубя трофей, вместо да не удържа на думата си", сподели Пелегрини след двубоя. 

Въпреки спечеления трофей, в момента отборът му изостава на девет точки от лидера Лестър в Премиършип. Сити продължава битката в Шампионската лига, но няма да се откаже и от Висшата лига. 

"Много хора ме критикуваха, че отписах ФА Къп, но нямаше какво да направя друго. Не мога да си позволя да изтоща 13 играчи с три мача за седмица. Но важното е, че продължаваме напред за другите надпревари."

"Затова сега няма да отписваме Висшата лига. Всички отбори ще губят точки до края на сезона, така че на нас ни остава само да спечелим и това трябва да го сторим още в следващия си мач с Ливърпул през седмицата", сподели Пелегрини.