Манчестър Сити е новият носител на трофея от Купата на Лигата в Англия. "Гражданите" победиха Ливърпул след изпълнение на дузпи и ще изпратят с трофей напускащия след края на сезона мениджър Мануел Пелегрини. 

В редовното време и продълженията резултатът беше 1:1, а при дузпите имаше равен брой и отбелязани попадения. В крайна сметка по-точни бяха "небесносините" и те ликуват с първия си трофей за сезона. 

Фернандиньо даде преднина на Сити в началото на втората част, но малко преди края Фелипе Коутиньо изравни. Последваха продължения, в които нов гол нямаше и всичко трябваше да се реши при лотарията на дузпите. 

Първата беше изпусната от героя за "гражданите" в редовното Фернандиньо, но до края Хесус Навас, Серхио Агуеро и Яя Туре бяха точни, за да донесат трофея. На обратната страна бяха мърсисайдци. Те вкараха първата си дузпа чрез Емре Джан, но после Лукас Лейва, Фелипе Коутиньо и Адам Лалана бяха спрени от невероятния вратар Вили Кабайеро. 

Двата тима изиграха предпазливо първо полувреме, като си личеше, че се стремят предимно да не допускат грешки във важните моменти при атаките на противника. Първият шанс беше за Манчестър Сити, като в 8-та минута Фернандиньо стреля високо над вратата. 

Битката в центъра беше изключително здрава, като все пак дойдоха две интересни ситуации в средата на първата част Първо в 23-та минута изстрел на Джеймс Милнър не намери целта и след това "гражданите" започнаха бърза контра. 

При нея Серхио Агуеро беше изведен зад защитата, но беше настигнат от Мамаду Сако. С един финт аржентинецът го елиминира и излезе сам срещу вратаря. Той стреля, но Симон Миньоле отклони леко топката и тя се чукна в гредата, за да не влезе в мрежата. 

Битката отново се пренесе в центъра след тези взривни минути, като мърсисайдци не просто поизравниха играта, но и взеха лека инициатива. Това обаче не се отрази в опасни удари към вратаря на Сити Вили Кабайеро 

Дори при един от тях в 33-та минута Фелипе Коутиньо от границата на наказателното поле стреля в тъч, вместо в очертанията на вратата. А при тази ситуация и Коло Туре с глава можеше да стреля в мрежата, но топката така и не стигна до него. 

Така почивката дойде при нулево равенство, а развръзката беше оставена за след подновяването на играта. А шоуто предстоеше бързо след излизането на двата тима отново на терена на "Уембли". 

Още в 49-та минута Давид Силва и Серхио Агуеро сътвориха поредната си бърза контра, като аржентинецът изчака включването на Фернандиньо в наказателното поле и му подаде топката. Бразилецът изстреля истински снаряд, който мина под ръката на Симон Миньоле и се оплете в мрежата му - 1:0. 

Последва отговор на мърсисайдци, но Джеймс Милнър от изключително изгодна позиция не можа да огорчи бившия си тим. В 60-та минута дойде и големият пропуск в мача, а негов автор беше Рахийм Стърлинг. 

Бившият играч на Ливърпул се озова на стрелкова позиция, сам срещу Миньоле, след страхотен пас на Давид Силва. Но вместо леко да насочи топката в мрежата, той я прати в аут и не можа да даде аванс от два гола на тима си. 

Малко след това Серхио Агуеро поиска и дузпа за едно съприкосновение с Алберто Морено в наказателното поле, но реферът не се върза на симулацията му и не даде нищо. След тази ситуация в 65-та минута играчите на Ливърпул тръгнаха доста по-смело напред, защото просто нямаха какво повече да губят. 

Центриранията на играчите на мърсисайдци обаче бяха обирани от сигурната защита на "небесносините", а Яя Туре, Фернандо и Фернандиньо в средата на терена трудно позволяваха някой от противника да премине покрай тях за изгодна атака. 

"Гражданите" дебнеха шансовете си на контраатака. Пореден шанс се откри пред Рахийм Стърлинг в 80-та минута. Тогава Серхио Агуеро се подигра със защитата на Ливърпул и изведе бившия играч на мърсисайдци на стрелкова позиция около точката на дузпата. Но английският нападател пак се изложи и стреля в аут от изгодната ситуация.  

Но в 83-та минута Ливърпул "се върна от мъртвите" с първия си точен удар във вратата, с който изравни резултата. Тогава продължителна атака завърши с подаване на Даниел Стъридж към Адам Лалана на дясната греда. От 2-3 метра той тресна дирека, но при добавката Фелипе Коутиньо прониза Кабайеро за 1:1. 

Този мач можеше да свърши още в редовното време, но последваха нови два невероятни пропуска на Манчестър Сити. Първо Рахийм Стърлинг подпечата ужасяващото си представяне с пореден пропуск от вратарското поле, като прати топката в аут. 

Секунди преди изтичането на 90-та минута Яя Туре стреля с глава от вратарското поле, но този път Симон Миньоле беше на мястото си и отрази сигурен гол в мрежата си. Така мачът приключи 1:1 в редовното време и в крайна сметка всичко трябваше да се реши след продълженията, а впоследствие и след дузпите. 

В добавените 30 минути двата тима пропиляха по едно страхотно положение. Малко преди края на първото продължение Серхио Агуеро изпусна очи в очи със Симон Миньоле, а във вторите добавени 15 минути неточен беше Дивок Ориги, чийто удар беше избит от Кабайеро. 

Така се стигна до лотарията на дузпите. А началото им не предвещаваше нищо подобно. Първо Емре Джан вкара и даде преднина на мърсисайдци. А след пропуска на Фернандиньо, Ливърпул вече се виждаше с трофея. 

Последва обаче пропуск на Лукас Лейва, а Хесус Навас вкара, за да изравни. Последва нов пропуск на играч на Ливърпул - Фелипе Коутиньо, докато Серхио Агуеро вкара и развоят се обърна тотално. После дойде и пропуск на Адам Лалана, след който Яя Туре вкара и "гражданите" спечелиха трофея за четвърти път в историята си. 

Ливърпул: Симон Миньоле, Алберто Морено, Мамаду Сако, Лукас Лейва, Натаниъл Клайн, Джеймс Милнър, Джордан Хендерсън, Емре Джан, Филипе Коутиньо, Роберто Фирмино, Даниел Стъридж;

Резерви: Адам Богдан, Джо Алън, Кристиан Бентеке, Джон Фланаган, Адам Лалана, Коло Туре, Дивок Ориги;

Манчестър Сити: Вили Кабайеро, Бакари Саня, Венсан Компани, Николас Отаменди, Гаел Клиши, Фернандо, Фернандиньо, Давид Силва, Яя Туре, Рахийм Стърлинг, Серхио Агуеро;

Резерви: Джо Харт, Пабло Сабалета, Хесус Навас, Александър Коларов, Келеши Иеаначо, Мартин Демикелис, Вилфрид Бони.