Мениджърът на Суиндън Таун Паоло Ди Канио направи благороден жест, като купи пици за 200 фенове на тима, които помогнаха за изчистването на снега от терена на стадион Каунти Граунд преди мача с Шрюзбъри Таун.

През уикенда над Англия се изсипа обилен снеговалеж и срещата бе заплашена от отлагане, но в крайна сметка всеотдайността на привържениците даде резултат и двубоят бе един от само шестте в Лига Едно, които се играха, докато другите шест пропаднаха.

Ди Канио оценил жеста на феновете подобаващо и за благодарност поръчал множество пици, с които нахранил доброволците.

Освен това, неговият тим би с 2:0 Шрюзбъри и запалянковците на Суиндън се прибраха по домовете си не само сити от почерпката с пица, но и радостни от поредното силно представяне на любимия си отбор.

Съставът на Паоло Ди Канио спечели цели 16 точки в последните си 6 мача и се изкачи на третото място в Лига Едно. Суиндън Таун изостава на шест точки от лидера Транмиър Роувърс, но има да изиграе два мача повече от водача и ако ги спечели, ще се намеси много сериозно в битката за първите две места, които дават право на директно класиране в Чемпиъншип. Класираните от трета до шеста позиция в третата по сила лига в Англия играят плейофи за да стигнат до промоция.

Освен да купува множество пици за феновете, ексцентричният Ди Канио наскоро направи още един интересен ход в името на успеха на своя отбор - извади 30 000 паунда свои пари, за да задържи трима от играчите си, за които клубът нямаше достатъчно средства за заплати.